רשימת תבלינים ישראלים

המטבח הישראלי מגוון, עם מנות מכל העולם, כאן הבאנו לכם רשימת תבלינים ישראלים. אחד המאפיינים הבולטים של הבישול הישראלי הוא מגוון התבלינים ועשבי התיבול בהם משתמשים. אלו הם חלק בלתי נפרד מהטעם, הארומה והצבע במנות רבות. בהמשך נציג לכם רשימת תבלינים ישראלים הנפוצים.

רשימת תבלינים ישראלים:

  1. פפריקה מתוקה – פפריקה מתוקה היא תבלין העשוי מטחינת פלפלים אדומים. זהו תבלין פופולרי מאוד במטבח בישראלי והוא משמש במנות כמו דגים ומטבלים.
  2. אבקת בצל – אבקת בצל היא תבלין רב תכליתי שניתן להשתמש בו בדרכים רבות ושונות. זה יכול לשמש כתחליף למלח, פלפל ותבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו גם לטעם בשר וירקות. אבקת בצל עשויה מפתיתי בצל מיובשים שנטחנו לאבקה דקה ויבשה. המרכיבים העיקריים הם פתיתי בצל מיובשים ומלח.
  3. אבקת סוכר – אבקת סוכר היא צורה יבשה של סוכר המשמשת במתכוני בישול רבים ושונים. זוהי דרך מצוינת להוסיף מתיקות ומרקם לכל מנה.
  4. כורכום תבלין הכורכום הוא שורש בצבע צהוב או כתום המשמש כתבלין ובשל סגולותיו הרפואיות. יש לו גם תכונות נוגדות חמצון שיכולות לסייע במניעת מחלות לב, סרטן ודלקת פרקים.
  5. אבקת שום – שום הוא תבלין שנמצא בשימוש במשך מאות שנים. הוא בן למשפחת הבצלים וניתן להשתמש בו לתיבול מזון. אבקת שום מיוצרת על ידי ערבוב אבקת שום עם מרכיב יבש כמו מלח, סוכר או קמח.

  6. פפריקה חריפה – תבלין המורכב מטחינת פלפלים אדומים חריפים. נפוץ במטבחי העדות.
  7. אגוז מוסקט – אגוז מוסקט הוא תבלין המשמש בדרך כלל באפייה. זה יכול לשמש גם להכנת משקאות וקינוחים אחרים.
  8. אורגנו – אורגנו הוא עשב עם טעם ארומטי מאוד, מעט חריף ומעט מריר. הוא משמש במאכלים איטלקיים כמו גם במנות מקסיקניות כמו טאקו ופג'יטות.
  9. אניס – אניס הוא תבלין המשמש במאכלים רבים ושונים מרחבי העולם. זה ידוע גם בתור "כמון מתוק" ו"פלפל עני". יש לו טעם של ליקריץ ויש לו ניחוח מתוק דמוי שוש. תבלין זה שימש במשך מאות שנים והוא נמצא לעתים קרובות בעוגות, עוגיות, מאפים, סלטים, ירקות, חמוצים ומנות מלוחות אחרות.
  10. ג'ינג'ר – ג'ינג'ר הוא מרכיב חשוב במטבח הישראלי. הוא משמש לעתים קרובות במאכלים מתוקים כגון עוגיות ג'ינג'ר או ג'ינג'ר. זה יכול לשמש גם במנות מלוחות כמו בשר בקר בגריל עם רוטב ג'ינג'ר טרי.
  11. בזיליקום – בזיליקום הוא עשב ירוק עלים עם טעם מתוק וחריף. הוא משמש לעתים קרובות במטבח הים תיכוני והמזרח תיכוני. עלי בזיליקום נקטפים בדרך כלל טריים ומשמשים ללא עיבוד נוסף. הם משמשים לרוב גולמיים בסלטים, או כמרכיב בתבשילים מבושלים, כגון רטבי פסטו או פסטה.
  12. זעתר – זעתר הוא עשב ששימש במשך מאות שנים במזרח התיכון ובאירופה כתבלין ותרופה. זעתר הוא עשב ארומטי עם טעם חריף ונענע. זה שימש במשך מאות שנים במזרח התיכון ובאירופה גם כתבלין וגם תרופה.
  13. כמון צמח שמקורו בדרום אירופה, צפון אפריקה והמזרח התיכון. הזרע המיובש של צמח זה משמש כתבלין במטבח המרוקאי.זרע בעל טעם אגוזי ולעתים קרובות משתמשים בו להכנת מרינדות למאכלים מרוקאיים.
  14. קינמון – קינמון משמש במטבח הישראלי להוספת מתיקות באוכל וקינוחים. מתאים מאוד גם למנות בשריות וגם קינוחים.
  15. פפריקה בשמן – פפריקה היא תבלין שמשתמשים בו במטבח הישראלי. והוא משמש להוספת צבע וטעם לתבשילים. הפפריקה עשויה מטחינה של פלפלים אדומים עם שמן זית.
  16. חוואיג' – חוואיג' הוא תבלין שמקורו במזרח התיכון ובצפון אפריקה. הוא עשוי בדרך כלל מכמון, כוסברה, הל ותבלינים אחרים. הוא משמש במנות רבות כמו: שווארמה, חומוס, לחם זעתר.
  17. טימין – טימין הוא עשב המשמש בבישול. יש לו טעם חזק, ארומטי ומעט עצי. ניתן להשתמש בטימין לטעם מרקים, תבשילים ורטבים.
  18. פלפל שחור – פלפל שחור נפוץ מאוד במטבח הישראלי. הוא עשוי מפירות היער היבשים והסדוקים של צמח הפלפל.
  19. מלח – זהו מינרל שיש לו שימושים רבים בבישול וכחומר משמר. המלח הישראלי ידוע באיכותו ובטעמו, מכיוון שהוא מכיל מינרלים וחומרי הזנה רבים.
  20. פלפל לבן – מגיע מהפלפל השחור אך נקטף בשלב שונה מפלפל שחור וכך מקבל טעם וארומה שונה.
  21. כוסברה – כוסברה היא צמח בעל ריח וטעם מיוחדים. הוא משמש לעתים קרובות במאכלים ישראליים וגם בעדות שונות.
  22. מעורב ירושלמי – תערובת התבלינים והעשבים היא מה שעושה את התבלין המעורב הירושלמי למיוחד כל כך, כי הוא נותן למנה טעם מקורי וייחודי.
  23. תבלין לעוף – נפוץ בישראל במטבחים ומשמש בעיקר לתיבול עוף.
  24. עלי דפנה – עלים היבשים של עץ הדפנה שמקורו באזור הים התיכון. יש להם טעם מתוק ומתון שמוסיף עומק למנות מלוחות או יכול לשמש כקישוט ארומטי.
  25. מרק עוף – תיבול מרק העוף הוא שילוב של תבלינים המשמשים לטעם המרק. המרכיבים יכולים להשתנות מאזור לאזור, אך באופן כללי, התבלינים כוללים מלח, פלפל, טימין, זרעי סלרי ועלי דפנה.
  26. פרג – זרעי פרג הם הזרעים הזעירים, העגולים, החומים-ירקרק או השחורים המגיעים מצמח פרג. ניתן להשתמש בהם בבישול ואפייה או לטחון לאבקה. ניתן למצוא פרג בסוגים רבים של לחמים ומאפים כגון בייגל, מאפינס, לחמניות וקרואסונים.
  27. צ'ילי – צ'ילי הוא תבלין העשוי מפלפלי צ'ילי. הוא משמש בדרך כלל כתבלין ומרכיב במנות רבות.
  28. רוזמרין – רוזמרין הוא עשב רב שנתי שמקורו באזור הים התיכון. רוזמרין ידוע בעיקר בשימושו כתבלין בישול, במיוחד במטבח הים תיכוני
  29. תבלין על האש – טעם של האוכל הוא מה שעושה לו טעם טוב. התבלינים ורוטב הברביקיו הם בין חלק מהמרכיבים שהופכים את הארוחה שלכם לטעימה.
  30.  תבלין שווארמה – תבלין שווארמה יכול לשמש כמרינדה או לשפשף כדי להוסיף טעם לבשר לפני בישולו. התבלינים הנפוצים ביותר בשימוש בשווארמה הם פלפל, מלח, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.

מחפשים צנצנות יפות ומעוצבות למטבח? בקרו בקטלוג שלנו

מחפשים צנצנות יפות ומעוצבות למטבח? צפו בקטלוג צנצנות מרובעות/עגולות עם סט מלא של  83 מדבקות תבלינים, עשוי מחומרים איכותיים ועמידים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התייעץ איתנו
צריך עזרה?
היי :)
איך אפשר לעזור?