רשימת תבלינים מרוקאים, סקרנו והכנו עבורכם רשימה ארוכה שכוללת עשרות תבלינים מרוקאים. רשימה זו כוללת גם תבלינים נפוצים וגם פחות מוכרים עם תיאורם ושימושם.
רשימת תבלינים מרוקאים:
- פפריקה מתוקה – פפריקה מתוקה היא תבלין העשוי מטחינת פלפלים אדומים. זהו תבלין פופולרי מאוד במטבח המרוקאי והוא משמש במנות כמו חריסה וטאג’ין.
- כורכום – תבלין הכורכום הוא שורש בצבע צהוב או כתום המשמש כתבלין ובשל סגולותיו הרפואיות. יש לו גם תכונות נוגדות חמצון שיכולות לסייע במניעת מחלות לב, סרטן ודלקת פרקים.תבלין זה משמש בבישול המרוקאי ליצירת טעמים עשירים בתבשילים כמו טאג’ינים או קוסקוס.
- ג’ינג’ר – ג’ינג’ר הוא מרכיב חשוב במטבח המרוקאי. הוא משמש לעתים קרובות במאכלים מתוקים כגון עוגיות ג’ינג’ר או ג’ינג’ר. זה יכול לשמש גם במנות מלוחות כמו בשר בקר בגריל עם רוטב ג’ינג’ר טרי.
- פפריקה חריפה – תבלין המורכב מטחינת פלפלים אדומים חריפים. נפוץ מאוד במטבח המרוקאי.
- זעפרן – אוכל מרוקאי משתמש בהרבה תבלינים ועשבי תיבול. ואחד התבלינים מרוקאים פופולריים זה זעפרן.
- קינמון – קינמון משמש במטבח המרוקאי להוספת מתיקות באוכל וקינוחים. מנות מרוקאיות המשתמשות בכמון כוללות מרק חרירה וטאג’ין עם כבש או עוף.
- כמון – צמח שמקורו בדרום אירופה, צפון אפריקה והמזרח התיכון. הזרע המיובש של צמח זה משמש כתבלין במטבח המרוקאי.זרע בעל טעם אגוזי ולעתים קרובות משתמשים בו להכנת מרינדות למאכלים מרוקאיים.
- ציפורן – ציפורן הן ניצני הפרחים המיובשים של עץ ממשפחת ה-Myrtaceae. הם נקצרים ממין עץ ירוק עד שמקורו בסרי לנקה, הקשור לעצי קינמון. ציפורן שימשה הן למטרות קולינריות והן למטרות רפואיות במשך מאות שנים. הציפורן המרוקאית היא ייחודית מכיוון שהיא משמשת לרוב כתבלין למאכלי בשר וגם כמרכיב בתערובות תה מרוקאי.
- פפריקה בשמן – פפריקה היא תבלין שמשתמשים בו במטבח המרוקאי. זהו התבלין הנפוץ ביותר בבישול המרוקאי והוא משמש להוספת צבע וטעם לתבשילים. הפפריקה עשויה מטחינה של פלפלים אדומים עם שמן זית.
- פלפל שחור – פלפל שחור מרוקאי הוא סוג של גרגירי פלפל המשמשים במטבח המרוקאי. הוא עשוי מפירות היער היבשים והסדוקים של צמח הפלפל.
- אניס – מכונה גם “באדיאן” במרוקו, צמח שמקורו באזור הים התיכון ובחלקים של אסיה, אניס שימש במשך מאות שנים כתבלין כי יש לו טעם שוש מתוק המתאים למאכלים מלוחים.
- מלח – זהו מינרל שיש לו שימושים רבים בבישול וכחומר משמר. המלח המרוקאי ידוע באיכותו ובטעמו, מכיוון שהוא מכיל מינרלים וחומרי הזנה רבים.
- ראס אל חנות – הפירוש מערבית זה: התבלין העומד ” בראש החנות” זה תערובת של תבלינים המשמשת בעיקר במטבח המרוקאי ומאוד נפוצה. התערובת מכילה עד 15 תבלינים שונים כמו: קינמון, פלפל שחור, פלפל לבן, אגוז מוסקט, כוסברה, כורכום, גרגירי שומר ועוד.
- קייג’ון – תבלין זה עשוי מפלפלים אדומים מיובשים שנטחנו לאבקה. הוא משמש במנות מרוקאיות רבות כמו טאג’ין או מרקים.
- פלפל לבן – מגיע מהפלפל השחור אך נקטף בשלב שונה מפלפל שחור וכך מקבל טעם וארומה שונה. נפוץ מאוד במטבח המרוקאי.
- עלי דפנה – עלים היבשים של עץ הדפנה שמקורו באזור הים התיכון. יש להם טעם מתוק ומתון שמוסיף עומק למנות מלוחות או יכול לשמש כקישוט ארומטי. משמש הרבה פעמים בבישול מאכלים מרוקאים.
- פלפל אנגלי – פלפל אנגלי הוא סוג של פלפל שחור גרוס המגיע מפירות היער של צמח הפלפל. במטבח המרוקאי הוא מאוד פופולארי.
- אגוז מוסקט – אגוז מוסקט הוא אחד התבלינים החשובים ביותר במטבח המרוקאי – הוא משמש בתבשילים שונים כמו מרק חרירה או בוילה.
- תבלין לעוף – פחות נפוץ במרוקו אבל יותר נפוץ במטבחים המרוקאים בארץ. משמש בעיקר לתיבול עוף.
- קימל – צמח הקימל יליד מרוקו, והוא גדל בצורה הטובה ביותר באקלים חם ויבש. צמח הקימל שימש במשך מאות שנים למטרות בישול. התבלין משמש גם למטרות רפואיות.
- גרגירי שומר – אחד התבלינים המרוקאים המפורסמים ביותר הוא תבלין השומר. הוא משמש כתבלין למאכלי קוסקוס, אך ניתן להשתמש בו גם למאכלים אחרים כמו סלטים ורטבים.
- תבלין כוסברה – התבלין הפופולרי ביותר בשימוש במרוקו הוא כוסברה. כוסברה היא צמח השייך למשפחת האפיאצ’ים ויש לו היסטוריה ארוכה של שימוש קולינרי. הוא שימש כמזון וכתרופה מאז ימי קדם. זרעי כוסברה נמצאים לרוב במאכלים מרוקאים כמו טאג’ין, מרק חרירה וקוסקוס עם ירקות. הזרעים משמשים להוספת טעם לתבשילים ויש להם גם שימושים רפואיים כמו טיפול בכאבי בטן או הצטננות.
מחפשים צנצנות יפות ומעוצבות למטבח? בקרו בקטלוג שלנו
מחפשים צנצנות יפות ומעוצבות למטבח? צפו בקטלוג צנצנות מרובעות/עגולות עם סט מלא של 83 מדבקות תבלינים, עשוי מחומרים איכותיים ועמידים.